Har du sett en ängel? Eller har du en bild av hur de brukar se ut? Eller ”borde” se ut?

Min ursprungliga uppfattning om änglar kommer från en blandning av den klassiska bilden av skyddsängeln som skyddar två små barn.

Och så alla gulliga bokmärken jag samlade på som barn. Rafaels knubbiga änglakeruber från början av 1500-talet har nog de flesta sett, som nån gång samlat på bokmärken.

Rafaels änglar (bild från Wikimedia)

Hösten 2021 började jag utbilda mig till esoterisk rådgivare och dimensionsmedium. Jag hade nosat på den här utbildningen många gånger genom åren och sett hur den utvecklats. Det som från början tycktes handla mest om änglar har nu utvecklats till ett helhetskoncept som plötsligt passar mig perfekt.

Att arbeta med energier, dimensioner och skapelsekrafter är något jag alltid haft en dragning till och jag såg mycket fram emot att lära mig nytt. Det skulle handla om änglar den där första kurshelgen och trots att jag var lite skeptiskt inställd från början så blev jag snart omvänd. Av änglarna själva!

Vi har så oerhört många världar omkring oss som vi mestadels är helt omedvetna om. Eller så tror vi att allt bara är fantasier. Men för mig är det självklart att allt finns, som jag kan uppleva.

Jag brukar säga lite skämtsamt att man ”inte ska underskatta inbillningsförmågan”. Faktum är att det är en av de viktigaste förmågor vi har. Utan fantasi skulle vi inte klarat oss länge på den här planeten. Det är tack vare fantasin vi kan hitta lösningar på problem och uppfinna nya hjälpmedel till exempel. Och känna empati och utveckla meningsfulla relationer.

Vi behöver också ögon att se med, och vi har ju fler än de två uppenbara. Det var när jag kopplade ihop mina tre ögon som jag fick se dem. Änglarna! Och vilken syn jag fick! Jag fick en helt ny bild av dessa ljusväsen och jag måste säga att jag kände mig helt golvad av synen. Och insikten att allt inte är som man förväntar sig alla gånger.

Jag har fått revidera min bild av änglaväsen rejält efter den här upplevelsen.

Jag såg mängder med änglar av alla tänkbara och otänkbara storlekar och färger, alla tillsammans runt mig. Det var en helt överväldigande syn och nästan mer än jag kunde ta in på en gång.

 

De visade sig för mig som cylindriska former, med mjukt rundad över- och undersida. Varje cylinder hade ett ljus inuti som pulserade mjukt. I varje sida hade de som en liten öppning där det inre ljuset flödade ut och skapade en vingliknande effekt.

Nu ser jag det som att änglar egentligen inte har någon speciell form utan de kan själva välja att visa sig i olika skepnader. Jag tror att jag fick den här synen, för att jag skulle kunna ta emot deras energi utan mina förutfattade meningar. Hade de visat sig i den traditionella formen är det troligen så att jag hade låst mig och inte kunnat kommunicera så bra.

Överst i inlägget ser du bilden jag skapat för att försöka beskriva min vision av änglarna. Jag ville skapa den bilden för min egen skull först, för att minnas, men också för dig som läser och kanske också har förutfattade meningar om hur änglaväsen ”ska” se ut. Det är nyttigt att ompröva sina trossystem och förklaringsmodeller ibland.

Nya bilder av gamla föreställningar tror jag vi behöver. De kan bidra till att bredda synen på gamla idéer och hjälpa oss komma utanför boxen. Det är där vi behöver befinna oss för att kunna växa och utvecklas personligt, andligt och medialt.

Synen av alla änglarna tillsammans med känslan jag får när en ängel kommer in i min aura, gör att jag lätt kan uppfatta och höra dem. Jag tycker det känns alldeles magiskt och fantastiskt och jag blir alltid bubblande glad av att kommunicera med dem.

Deras kommunikation är alltid mild och vänlig och de ger mig nya ord och synvinklar på saker som gör att jag själv kan se min situation med nya ögon och lättare komma vidare, fatta beslut, göra förändringar eller få förståelse för något, beroende på frågan jag hade.