Reiki

En japansk metod för att ge healing till både sinne och kropp

Reiki har sitt ursprung i Japan och är en enkel, mild och lättillgänglig healing-metod som verkar på flera plan, inte bara kroppsligt. Det är inte alltid det mest synliga som utgör det största hindret för att uppnå hälsa och balans. Därför ger jag helst hela kroppen en behandling med Reiki.

Som Reiki-terapeut fungerar jag som en kanal för den universella livsenergin. Jag tar alltså inte av min egen personliga energi. Vi är alla födda med Reiki-energin. Allt skapat består av den. Man blir aldrig trött av att ge Reiki utan snarare påfylld eftersom ett visst överskott vanligtvis alstras.

Reiki fyller kroppen med livsenergi och hjälper både kropp och sinne att må bättre. Reiki är bra i förebyggande syfte, när du behöver ny energi för att gå vidare eller för att stärka läkningsprocessen vid kroppsliga, mentala eller andliga besvär.

Jag erbjuder Reiki både fysiskt på mottagning och på distans.

Exempel på effekter av reiki

  • avslappning
  • minskad stress
  • emotionellt lugnande
  • smärtlindring
  • balansering och förstärkning av din energi
  • hjälp att frisläppa känslor
  • ökad medvetenhet och kreativitet

Använd friskvårds-bidraget

Reiki klassas som friskvård. Det betyder att reikibehandlingar till anställda är avdragsgillt för arbetsgivaren.

Reiki kan ges fysiskt eller på distans

Under behandlingen har man kläderna på och ligger ner på en behandlingsbänk. Vid behov kan du få behandlingen sittande. Reiki upplevs av de flesta som skön och avslappnande, många somnar till och med, vilket är helt OK och påverkar inte resultatet.

Reikibehandling

Distansbehandling
En distansreiki tar ca 20-30 minuter och den sköna av slappningen kan sitta i hela dagen efteråt.

Fysisk behandling
När man får en fysisk helkroppsbehandling, så tar det ca 60-90 minuter och känslan av avslappning sitter ofta kvar i flera dagar efteråt. Vid en längre direktbehandling får de inre organen, våra chakran, cellminnen och blockeringar en mer genomgående behandling.

Stress
Man kan även ge reiki vid akuta besvär och när stressnivån är i högläge. Då får din kropp en skjuts av energi vilket stärker ditt eget självläkande försvar och läkningen tar ofta kortare tid än den annars skulle ha gjort.

Reiki hjälper dig att bli medveten om dina tanke- och känslomönster. Första steget till att förändra ett mönstrer är att du kan se det. Din medvetenhet om de mönster som hindrar och blockerar gör tillsammans med Reiki att du kan börja läka dig själv och komma tillbaka till balans igen.

Blockeringar kan sätta sig i energibanorna i din fysiska kropp, i chakrorna eller i dina eteriska kroppar, dvs. i tankemönster och känslor. En blockering är något som hindrar energin att röra sig fritt och detta skapar i slutändan sjukdoman och symptom. När vi till för Reiki så stärks livsenergin och ditt eget självläkande system får extra kraft att ta itu med blockeringarna.

En annan typ av blockering orsakas av virus, svampar och bakterier. Kroppens naturliga respons är att sparka igång immunförsvaret och bekämpa inkräktarna. För att underlätta för ditt immunförsvar är det viktigt att du är avslappnad och avstressad, vilket du också får hjälp med av Reikin.

Reiki gör också att din personliga utveckling snabbas upp genom att den påverkar och ger energi till dina tankar och känslor. Din energikropp blir starkare, du blir mer medveten om hur du agerar och vilka val du gör i ditt dagliga liv. I takt med att du blir mer medveten så är det också vanligt att det uppkommer en längtan efter att vara mer sann och ärlig mot dig själv. Detta gör att du kanske ändrar beteende, blir bättre på att säga ner, ger dig själv en högre prioritet på listan och inser att du behöver vara vänlig mot dig själv först, för att kunna visa vänlighet utåt. Din självkännedom ökar och din andliga dimension blir allt viktigare att ta hand om.