Rawfood

Intresset för hälsa har jag haft hela livet och jag har provat på många olika sätt att äta, men det är ständigt den gröna, plantbaserade kosten jag återvänder till. För mig är det viktigt att det får lov att vara enkelt. Jag har haft min beskärda del av petiga dieter av alla sorter och ingen av dem fungerar i längden just för att det kommer den där dagen när det inte är enkelt längre.

Även om allt går att krångla till så är rawfood i grunden ett väldigt okomplicerat sätt att äta och jag trivs med just det enkla.

Jag har själv psoriasis och värk i leder och muskler och jag märker direkt att jag blir sämre av lagad mat, socker och diverse tillsatser. När jag äter rawfood så mår jag helt enkelt så mycket bättre och därför är det dit jag återvänder hela tiden. Jag är dock inte vegan och äter inte 100% rawfood, men strävar efter en balans som passar just mig i min unika situation.

I april 2020 blev jag färdig Certifierad Raw Life Educator hos Erica Palmcranz-Aziz. En utbildning jag aldrig kommer att ångra, så mycket kunskaper jag fått och jobbar nu med att integrera för att kunna leva mer hälsosamt och även dela med mig av inspiration och kunskaper till andra. Jag har alltid varit intresserad av sambandet mellan det vi äter och hur vi mår och jag är övertygad om att det har större betydelse än vi vill ge det. Men att ändra sin kost är kanske bland det svåraste vi kan ge oss på eftersom just mat så ofta är förknippat med känslor och minnen. Därför förordar jag att ta små steg och hellre lägga till mer av det goda vid sidan av det mindre nyttiga, för att sedan öka på vartefter. På det viset blir det också lättare att komma underfund med vad som fungerar bäst just för dig.

Att inspirera andra är så otroligt roligt och därför delar jag mina bästa recept och erfarenheter här och du är varmt välkommen att testa, smaka och reflektera.