En sak jag gärna vill förmedla är vikten av att ha något gott i frysen. Det förenklar enormt att ha färdiga saker att äta, speciellt som väldigt mycket inom rawfood kräver planering och förberedelser. Finns det då något gott i frysen, färdigt att ta fram när som helst, så kommer du inte lika lätt ge upp och kasta dig över första bästa tillagade matbit.

Prova!

Raw Brownies

Anna
Gott och enkelt! Gör kakor eller bollar och spara i frysen så har du alltid något att bjuda på.
Måltid Tilltugg

Equipment

  • Matberedare

Ingredienser
  

  • 2 dl pecannötter 1 påse Icas Gott Liv är perfekt mängd
  • 2 dl dadlar Medjool-dadlar är favorit, men alla sorter funkar
  • 1/2 dl raw kakao rågad
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 krm havssalt

Instruktioner
 

  • I matberedare: grovhacka först pecannötterna.
  • Lägg i dadlarna och mixa lite till.
  • Lägg i resten och mixa tills det blir en kladdig röra som håller ihop. Beroende på hur torra dadlar du har så kan du behöva tillsätta en gnutta vatten. Prova dig fram lite i taget
  • Bred ut smeten ca 1,5-2 cm tjockt och skär i fyrkanter. Eller rulla bollar.
  • Håller fint en vecka i kylen, 2-3 månader i frysen.
Nyckelord choklad, energibollar