En riktigt favorit som ofta följer med mig till jobbet när jag jobbar tidiga skiftet. Det är ett enkelt recept som går att variera i det oändliga. Grunden är havregryn, chiafrön och en plantbaserad mjölk. Sen kan man variera med olika kryddor, olika bär och fruktblandningar. Min favorit är den jag visar här, jordgubbar och mango, hälften av varje. Så himla fräsch och god smak! Vanilj och kanel passar också bra till och kardemumma för lite mer värmande effekt.

Smaklig måltid!

Overnight Oats Chia-vanilj

Anna
En favorit som ofta åker med till jobbet. Perfekt mat på språng.
Måltid Frukost
Portioner 1

Ingredienser
  

Gröten

  • 1/2 dl havregryn
  • 1 msk chiafrön
  • 1,5 dl mandelmjölk eller valfri växtbaserad mjölk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 nypa havssalt

Frukt/bär topping

  • 1 dl jordgubbar i bitar, fryst går bra
  • 1 dl mango tärnad, fryst går bra

Instruktioner
 

  • Blanda havre, chiafrön, mjölk och kryddor i en burk och rör om ordentligt. Låt stå 5-10 minuter och rör om igen, annars lägger sig chiafröna gärna på botten.
  • Rör ner jordgubbar och mango.
  • Ställ in i kylen över natten och ät till frukost nästa morgon. Eller ta med till jobbet och ät där.

Anteckning

Du kan gärna prova med andra frukt/bär-blandningar. Just jordgubbar och mango är min favorit, men det är gott med omväxling. Prova dig fram.
För den som tål nötter är det gott att blanda i en matsked mandel/nötsmör så mättar det också lite mer.
Nyckelord chia, havre, på språng