Om Anna

Min bakgrund

Det var en gång en liten enslig gård med kor på strandängarna och vete och råg på åkrarna. Gotland blev min utgångspunkt i det här livet. Jag hade den stora turen av bli uppfödd på riktig mjölk från egna kor, riktigt smör och närodlade grönsaker, som säkert var ekologiska fast begreppet ännu inte var uppfunnet då. Så jag är djupt tacksam för den grundläggande hälsa som skapades hos mig då.

Det var först när jag började skolan och vi hade flyttat från gården till stan, som hälsan började gå lite åt fel håll. Plötsligt fanns bara pastöriserad mjölk, smöret byttes ut mot margarin och grönsakerna från butiken var besprutade med allt möjligt. Men det visste vi inte då.

Min hälsoresa

Jag blev intresserad av kost och hälsa väldigt tidigt, och har läst och studerat mycket genom åren och provat mig fram. Först kom jag i kontakt med Are Waerland och Bircher-Benners arbeten och jag tyckte en helt ny värld öppnades för mig. De var riktiga pionjärer och föregångare i hälsobranschen. Waerland menade redan då att alla sjukdomar börjar i tarmen, och det finns ju mycket forskning idag som bekräftar att tarmhälsan är bland det viktigaste vi har att ta hand om. Sen hittade jag till Anne Wigmore och levande föda, på 80-talet. Fast vid den tiden tyckte jag hon var väl extrem!

Livskris

Under några år åt jag laktovegetarisk kost och mådde riktigt bra på det, men sen kom barn, hus, stress, skilsmässa och jag tappade fokus på hälsan och hamnade i en personlig kris. Krisen kickstartade min personliga utveckling och jag sökte svar på de stora frågorna: vem är jag och vad gör jag här? Jag började utforska meditation, andliga discipliner, trossystem och jag gick kurser och nosade på lite allt möjligt, med målet att ”hitta mig själv” och min plats i världen. Under de här åren lärde jag mig bland annat hela Reiki-systemet och gav många healing-behandlingar och kurser. 

Nya lärdomar och shamanism

Under 90-talet gick jag kurser i Rosenmetoden, Shiatsu och Österländsk ansiktsdiagnostik. Jag skulle ha fortsatt att studera till näringsterapeut var det tänkt, men återigen var det dålig tajming och livet ville annorlunda.

I stället kom jag i kontakt med shamanismen och levde intensivt med den kunskapsvägen som ledstjärna i ungefär tio år. Idag har jag väldigt stor nytta av det shamanska synsättet och det hjälper mig att förklara och förstå livet på ett djupt och användbart sätt.

Livet tuffade på och jag flyttade flera gånger vilket gjorde att jag kände det som att jag ständigt var på väg någon annanstans. Jag var fullt upptagen av att få ihop vardagspusslet och försörja mig och mina två barn. 

Livsmagi

2007 startade jag företaget Livsmagi för första gången efter en tids arbetslöshet och ett jobbigt uppbrott från en relation. Då var det Reikibehandlingar och kurser, Shamansk healing och Tarot-tolkningar som stod på menyn i företaget.

Att driva företag och vara ensamstående är tufft och det var inte alla gånger jag visste var nästa måltid skulle komma ifrån. Men på något sätt gick det ihop, nätt och jämt. Ett tag. Tills det inte gick längre och jag lade företaget i malpåse.

Konstnär och in i väggen igen

Sen följde några år när jag nästan glömde bort allt om hälsa, andlighet och alternativa metoder och levde ett ganska ”normalt” liv. Det var skönt att vara anställd och få lön varje månad. Men det blev lite tråkigt i längden och jag började så småningom söka efter utmaningar igen. Jag tog upp färger och penslar och började måla, något jag alltid älskat men inte haft tid med på många år.

Ett par intensiva konstnärsår följde och till slut en utställning som lärde mig att utställningar inte är min grej. Efter utställningen kände jag mig fullständigt dränerad på energi och jag slutade nästan måla då. Det hade tagit så hårt på krafterna att möta så många främlingar koncentrerat på ett par dagar att jag nog hade förlorat fotfästet lite. Jag behövde tid att hitta mig själv igen.

Av den erfarenheten lärde jag mig att jag är introvert och att det är superviktigt att jag ger mig själv tid mellan de extroverta äventyren om jag inte ska gå sönder. Så jag drog mig tillbaka igen, började söka inom mig själv för att hitta ”min” tråd igen.

Då kom jag än en gång i kontakt med levande föda och upptäckte att det nu kallas rawfood och är ett helt eget universum med massor av olika vägar/stilar.

Hälsoutbildningar

Intresset för hälsa och personlig utveckling hade väckts igen och jag fick tillbaka min gnista och nyfikenhet på livet. Nu är barnen utflugna och barnbarnen har börjat rada upp sig. Och jag befann mig plötsligt i en situation där jag kunde välja väg alldeles ur mitt eget hjärtas längtan.

Det blev fokus på hälsan och utbildningar inom det ett par år. 2021 gick jag Raw Life Education för Erica Palmcrantz Aziz och fick massor av inspirerande kunskap om Rawfood och hälsa. Och 2022 utbildade jag mig hos Johanna Bjurström på Holistic Health Academy och blev Certifierad Hälso- och livsstilsterapeut. Hälsa är otroligt intressant men ett enormt område. Efter utbildningarna kände jag bara att jag ville lära mig mer och mer och höll på att falla tillbaka i ett gammalt mönster som får mig att tro att jag måste kunna allt och vara perfekt själv innan jag kan hjälpa någon annan. Min inre ”duktiga flicka” smög sig på mig när jag minst anade det. Jag blev oerhört stressad en period och gick nästan lite vilse bland metoder, övningar, kosttillskott, näringskunskaper och liknande.

Nya andliga utmaningar

Efter ett tag märkte jag att jag längtade tillbaka till hur jag hade levt förut. Med en större andlig medvetenhet och närvaro i de osynliga skikten i verkligheten. Jag förstod att jag hade varit på väg att glömma bort mina andliga sidor. Då var det precis som att sista pusselbiten ramlade ner och jag såg plötsligt klart vart jag skulle gå.

Nu är jag nästan klar med en årslång utbildning till esoterisk rådgivare och dimensionsmedium. Det handlar om de andliga sidorna av tillvaron igen och jag kan se hur allt hör samman och det får mig att känna en oerhört stor inspiration inför framtiden.

Jag håller vibration och ljus i och omkring mig med hjälp av Reiki som nu visar mig att det finns mycket djupare kunskaper att lära och förstå än jag kunnat ana, trots att jag utövat Reiki i nästan trettio år nu. Spännande nya kunskaper väntar där framme!

Min shamanska världsbild följer med mig och förklarar för mig vad som pågår och varför saker blir som de blir ibland. Och nu snart ska jag sätta tänderna i både kristaller och runor och lära mig nya sätt att använda dessa. Så spännande!

Det jag brinner allra mest för är att förmedla till andra att livet inte måste vara så som vi får det serverat. Vi har alla förmågan att forma våra liv så vi kan leva i samklang med våra hjärtan.
DET är sann magi. Livsmagi!

Cirkeln sluts

Nu känns det som jag håller på att sluta min cirkel och hitta min helhet. Det där helhetsperspektivet som jag sökt efter hela livet. Och det är en stor ära och glädje att få dela med mig av så mycket kunskap till dig, som läser det här och kanske också vill börja ta tag i dig själv och din utveckling och skapa ditt allra bästa liv.

Varma hälsningar från
Anna

Nyfiken på mina utbildningar? Läs mer här…

Scroll to Top