Hälsocoaching

Digitalt eller fysiskt möte

Vad är hälsa?

Ja vad är det egentligen? Hälsa kan ha lite olika definitioner beroende på vem man pratar med. Min syn på hälsa är att det innehåller en balans mellan både inre och yttre faktorer. Den fysiska hälsan behöver vara i balans med den känslomässiga, mentala och andliga för att vi ska uppleva oss friska, starka och lyckliga.

Och DET är målet med mitt arbete… att hjälpa DIG komma tillbaka i balans så mycket som möjligt så att du kan leva ett gott liv, må bra och vara lycklig och tillfreds med dig själv.

Som Hälso- och livsstilsterapeut kan jag hjälpa dig att plocka fram de hälsoråd och verktyg som just du har bäst nytta av på din väg mot ett bättre mående.

Jag utför hälsoanalyser och coachar dig tillbaka till optimal balans och hälsa. Med utgångspunkt från ditt unika nuläge, med hjälp av ansikts- och tungdiagnostik och en grundlig livsstilsanalys, så arbetar vi sen tillsammans fram en plan för att ta dig till ett önskat läge.

En plan kan innehålla exempelvis:
Livsstilsförändringar, nya vanor, kost, näringstillskott, stresshantering, personlig utveckling. Allt utifrån din unika situation. Och jag står bakom dig hela vägen in i mål.

Upptäckar-samtal

Vill du höra mer om vad vi tillsammans kan jobba med eller vilket paket som passar dig bäst?

Då är ett upptäckarsamtal ett bra sätt för dig att få veta mer om hur jag jobbar och hur en konsultation går till. Du kan också passa på att ställa frågor för att se om detta är något som passar dig. Välkommen att boka en tid!

Ett upptäckarsamtal tar ca 20-30 minuter och är helt kostnadsfritt.

Så här går det till

Exempel på hur jag arbetar med hälsocoaching

Här följer en vanlig ”arbetsgång” för mig när jag hjälper klienter till ett friskare liv.

Upptäckarsamtal

Det är alltid bäst för både dig och mig att vi börjar med ett samtal, där vi går igenom vad du behöver hjälp med, och jag berättar vad jag kan göra och hur vi kan lägga upp en plan för dig.

Här får du även reda på om jag INTE kan hjälpa dig. Jag är ju inte expert på allt. Du får råd och tips vid upptäckarsamtalet även om det inte skulle leda till att vi påbörjar en coaching.

Vi bokar tid och förbereder

När vi bestämt att sätta igång så bokar vi in en tid i kalendern. Innan mötet behöver du utföra tre uppgifter:

  1. Skapa ett konto hos min journaltjänst, där din info sedan kommer att förvaras säkert.
  2. Du tar foto på ditt ansikte och din tunga och skickar in det i journaltjänsten. (fota med mobilen!)
  3. Fylla i ett livsstilsformulär

All information om hur du utför de tre uppgifterna får du via mejl. Om du behöver hjälp med någon av uppgifterna så hör du av dig till mig, så ordnar jag det.

Första coachingmötet

Vi möts vanligtvis digitalt via Zoom, där vi båda kan se och höra varann, så det spelar ingen roll var i världen du befinner dig.

Det här första mötet är det längsta vi har och här går vi tillsammans igenom dina svar på frågeformuläret, tittar på dina bilder, och gör tillsammans upp en plan för vad du behöver fokusera på den närmaste månaden för att påbörja din livsstilsförändring och ta dina första steg mot ett friskare liv.

Vi bokar in ett uppföljningsmöte och sen är du igång.

Efter mötet får du en skriftlig sammanfattning av vad vi pratat om under mötet och en lista med rekommendationer, tips och dina mål arbeta med till nästa möte.

Uppföljning

Några dagar innan vårt bokade uppföljningsmöte får du en påminnelse om att ta nya foton och du får fylla i ett nytt formulär.

Sen ses vi igen via Zoom och nu går vi igenom ditt nuläge, tittar på vilka förändringar som skett, går igenom vad som varit svårt/lätt och gör en plan för dina nästa steg.

Om du har fler uppföljningar i ditt hälsopaket så bokar vi nästa tid på en gång.

Efter mötet får du en skriftlig sammanfattning med rekommendationer, tips och mål att arbeta med.

Hur många uppföljningar det blir beror på vilket hälsopaket du startat med och vad du behöver hjälp med. Vissa vill ha mycket stöd och hjälp medan andra klarar det mesta själva med lite färre möten. Om du inte har fler uppföljningar att ta ut, men vill fortsätta med mitt stöd, så plockar jag ihop ett förmånligt fortsättningspaket åt dig utifrån just dina behov.

Scroll to Top