Det här är min favoritdressing till sallad eller dipp. Så god, fräsch och användbar. Den blir lite grön i färgen och smakar sommar. Receptet försvann ett tag och sen flyttade jag och då trodde jag förstås att det försvunnit för gott. Men hör och häpna, plötsligt dök det upp igen. Och glad blev jag, som även hittade rätt ingredienser i skåpen.Så här kommer receptet.

Enkel Raw Örtdressing

Anna
Det här är en favoritdressing till sallad eller dipp. Så god, fräsch och användbar. Den blir lite grön i färgen och smakar sommar.
Måltid Sås-Dressing-Dipp

Equipment

  • Mixer

Ingredienser
  

  • 2 dl mandelmjölk köpt eller hemgjord
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 dl färsk persilja
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 msk lökpulver
  • 1/2 msk vitlökspulver
  • 1 msk dill fryst eller torkad
  • 1/2 msk näringsjäst
  • 1 st dadel urkärnad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nypa vitpeppar

Instruktioner
 

  • Lägg nötterna i blöt 1-2 timmar
  • Skölj nötterna och lägg tillsammans med resten av ingredienserna i en mixer
  • Mixa dressingen slät
  • Förvara i glasburk i kyl upp till 4-5 dagar

Anteckning

Dressingen tjocknar efter några timmar i kylen. Så om du vill använda den som en tunnare sås eller till dipp kan du prova att blanda i liter mer vätska. Vatten eller mandelmjölk t.ex.
Nyckelord dipp, dressing, sås